Beauty UX

Prima mea comandă de produse cosmetice pe lookfantastic.comTimp de lectură 7 minute

Timp de mai bine de trei ani, mă aprovizionez cu produse cosmetice de pe magazine online de peste hotare. Aveam unul preferat — feelunique.com — de unde am făcut multe comenzi, însă după un conflict recent cu ei, am hotărât să găsesc o alternativă mai bună.

De ce am renunțat la Feelunique?

Feelunique.com e ok atât timp cât coletele ajung la destinație. În cazul în care coletele nu ajung, au o politică foarte necontrolată de a înlocui comanda sau de a întoarce banii. Dacă acest fapt se întâmplă de câteva ori, cumva cumpărătorul devine vinovat că se pierd coletele și îi este blocat contul motivându-se că adresa este frauduloasă. Cu toate că alte colete de pe același site ajungeau în termen de 14 zile, fără probleme.

Ca să îți deblocheze contul, te fac să promiți că vei utiliza livrarea cu tracking, care costă 24€. Adică tu ești responsabil că ei nu pot să găsească o cale de mijloc astfel încât livrarea să fie una sigură și track-uită și în același timp accesibilă ca preț pentru cumpărător. Eu oricum alegeam livrarea de 6€ dacă nu ajungeam la suma de 70€ pentru livrarea gratuită. Pentru că ei îmi ofereau această opțiune în continuare (pe când ar fi putut să o blocheze pentru contul meu). Și coletele ajungeau. Până au început să „dispară” din nou. Desigur, am apelat la suport clienți unde mi-au spus că eu am promis și trebuia să mă țin de promisiune (reieșea că eu trebuie să suport cheltuieli ca ei să se asigure că nu au pierderi — ghid despre cum să pierzi clienți, capitolul I).

După ce am făcut comandă de pe alt cont, cu livrarea la aceeași adresă (care, în mod normal, trebuia să fie depistată de sistem ca fiind „frauduloasă”), încă sunt în așteptarea coletului retrimis, comanda inițială fiind făcută la începutul lui noiembrie.

Am făcut această lungă introducere pentru a justifica oarecum decizia de a trece la un alt magazin online.

De ce comand online? E mai ieftin?

Dacă prinzi perioada reducerilor sau un cod de reducere, este într-adevăr mai ieftin să procuri produse cosmetice online, inclusiv chiar dacă livrarea este cu plată (6€, după cum am menționat mai sus).

De exemplu, în perioada reducerilor un fond de ten Vichy Dermablend 3D Correction online costă ~19.5€ (~380 MDL), iar în farmaciile din Chișinău costă în jur de 574 MDL. Diferența e destul de simțitoare, cred eu, și așteptarea de pînă la 14 zile nu e o problemă. Mie îmi place să cumpăr produsele în avans, ca să le am la îndemână atunci când se termină.

Prețul redus pentru Vichy Dermablend 3D Correction disponibil online

Așadar, dacă vânezi reducerile, poți economisi binișor. Cu toate că unele produse sunt semnificativ mai ieftine chiar și fără reduceri. De exemplu, gelul de duș Bioderma Atoderm 1000ml online costă 15.60€ (~304 MDL), pe când la noi în farmacii este în jur de 520 MDL.

Un alt aspect care justifică comenzile online este calitatea produselor. Majoritatea produselor pe care le găsim la noi sunt produse în special pentru țările CSI sau Europa de Est și sunt de o calitate corespunzătoare. De exemplu, există o mare diferență între Head&Shoulders produs în România și cel produs în Germania sau Italia. Am simțit-o pe propriul păr, cum s-ar spune.

Produsele pe care le-am comandat până acum, au fost calitative și cu termenul de valabilitate în regulă. În mare parte, site-urile online din UK sunt de încredere și au livrare accesibilă spre Moldova.

Impresii despre prima comandă pe lookfantastic.com

Eu am aflat despre lookfantastic.com datorită promoțiilor lor cu un Beauty Box cu produse cosmetice pe care îl primești lunar. Mi-a părut o idee tare bună de marketing, care, de fapt, m-a și făcut să intru pe site și să văd că au o gamă largă de produse cosmetice. Nu am făcut comanda imediat cum am aflat de ei, dar mi-a fost de folos informația în urma conflictului cu Feelunique.

În această toamnă am descoperit un fond de ten de la L’Oreal care mi-a plăcut foarte mult — L’Oréal Paris Infallible 24hr Freshwear. Până atunci am folosit un fond de ten din aceeași gamă Infallible, dar cu efect matifiant. Este un fond de ten foarte bun, l-am folosit vreo 3 ani, dar tenul meu a devenit destul de uscat în ultimul timp și efectul matifiant scotea și mai mult în evidență acest fapt. Fondul de ten Freshwear este mai lichid, practic nu se simte pe ten și nu îl usucă. Plus la asta, conferă strălucire (în engleză sună mai bine – glow) tenului, efect de care sunt foarte încântată.

Aceste fonduri de ten sunt disponibile și în Chișinău, dar cea mai deschisă nuanță este de vreo 2 ori mai întunecată decât tenul meu. De asemenea, numerotarea nuanțelor diferă. Mai mult de atât, prețul în magazinele noastre este exagerat, în jur de 390 MDL, pe când online este ~254 MDL.

Așadar, am fost foarte bucuroasă să găsesc fondul de ten online, cu livrare în Moldova și nu am stat mult pe gânduri ca să îl comand de pe lookfantastic.com. În mare parte, experiența de a comanda de pe acest site a fost una plăcută și voi mai face comenzi pe viitor. Am rezumat mai jos ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut în urma acestei experiențe.

Ce mi-a plăcut:

  • Livrarea gratuită, indiferent de prețul total al produselor
  • Comanda a ajuns în 10 zile (trimisă pe 19 decembrie, iar pe 29 decembrie deja era în Post Terminal)
  • Prețuri un pic mai mici decât pe feelunique.com la unele produse
  • Au unele produse pe care nu le pot găsi pe alte site-uri
  • Au promoții frecvente

Ce nu mi-a plăcut:

  • Unele produse nu sunt disponibile pentru livrare în anumite țări și afli despre acest fapt abia la checkout (am pățit așa cu brand-ul La Roche Posay). De exemplu, am cheltuit o oră ca să aleg ceea de ce am nevoie, ca mai apoi să aflu că degeaba.

Iată care sunt prețurile pentru livrarea în Moldova. Din câte se vede, timpul de livrare pentru Standard și Tracked delivery nu diferă, așa că nu prea are rost să achiți pentru livrarea cu tracking.

Apropo, dacă interesează pe cineva, am un cod de reducere reciprocă pentru prima comandă pe site-ul lor. Aceasta înseamnă că ambele părți primesc o reducere dacă este folosit codul. La sigur nu mă voi îmbogăți, dar o reducere este întotdeauna plăcută, așa că ne putem ajuta reciproc. Și ție, și mie 💁🏻

INA-RWI

Codul poate fi copiat și introdus la checkout și oferă 5€ reducere la comenzile de la 25€ în sus.

Dacă totuși dorește cineva să facă o comandă de pe Feelunique, nu are încă cont și vrea 15% reducere:

Mie îmi place să fac comenzi online pentru că fizic nu simt cum cheltui banii și apoi când ajung coletele, am impresia că e un cadou 😁 Ce amăgeală plăcută!

Prinde următoarele articole direct pe Facebook

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*