Călătorind

Aterizând fără valiză — ce faci mai departe?Timp de lectură 6 minute

Am aterizat recent la Chișinău, revenind din vacanță. Zborul a întârziat cu mai mult de o oră, ne-au schimbat avionul, am ajuns pe la 3 noaptea la destinație. Și acolo — supriză! Bagajele pentru jumătate de avion nu au ajuns împreună cu noi. Destul de neplăcut, mai ales că aveam un alt zbor peste câteva ore. E important de înțeles în aceste momente că vina nu este a aeroportului la care ai aterizat, ci a celui de la care ai decolat și compania aeriană respectivă. Menționez acest fapt pentru că au fost unele persoane care au blamat și dramatizat unde nu era cazul. Aeroportul din Chișinău nu poate livra ceea ce nu a fost trimis de către expeditor. Nu e că le-aș ține apărarea, dar aceasta e realitatea.

Respectiv, în urma acestei prime experiențe cu pierderea bagajului, a trebuit să studiez care sunt drepturile mele în asemenea situații. Acum, când valiza e bine-mersi acasă (dar taaaare greu am despachetat-o, ugh), m-am gândit că ar fi util să împart această informație cu ceilalți. Sharing is caring, la urma urmei.

Prevenire și asigurare

Recomand să fie învelită valiza în peliculă (ecologiștii, închideți ochii!). La aeroportul din Chișinău acest serviciu costă 100 de lei (~5 euro). În celelalte țări diferă (eu am întâlnit între 6 și 14 euro). Ideea e să nu fie acces la conținutul valizei, mai ales în zborurile cu escală. Pot fi folosite și huse specializate pentru valize, lăcată pentru fermoar sau alte metode prevăzute în acest scop.

La zborul de întoarcere, am dat în aeroprt de ghișeul SafeBag. Cea mai ieftină și basic ambalare în peliculă costă la ei 10 euro. Este varianta pe care am ales-o și eu inițial, însă domnul care mă deservea a insistat să aleg varianta de 14 euro, care include și asigurare & tracking. Deși mă cam zgârceam și eram sigură că el vrea să facă business, am acceptat. Pierderea valizei de obicei face parte din categoria „nu are cum să mie se întâmple anume mie”. Et voila.

Desigur că există și alte metode de asigurare a bagajului, acestea trebuie doar găsite. În orice caz, indiferent de prezența unei asigurări sau nu, companiile aeriene sunt obligate să compenseze daunele provocate în caz că bagajul este reținut sau pierdut.

Mi-au pierdut valiza. Ce pot face mai departe?

Dacă ajungi la destinație și valiza întârzie să apară, trebuie să te adresezi imediat la departamentul Lost & Found al aeroportului sau la reprezentanții companiei aeriene care a operat zborul.

Primul pas este să obții o constatare scrisă că valiza a fost pierdută. Acest fapt este posibil prin îndeplinirea unui formular PIR (Property Irregularity Report).

În cazul meu, acesta nu a fost îndeplinit corect. Fiecare formular trebuie să aibă un număr de ordine, ceea ce înseamnă că este oficial înregistrat la aeroport. În momentul îndeplinirii formularului de către reprezentant, va fi nevoie de tichetul de îmbarcare și stickerul cu informația despre bagaj (fiecare valiză vine cu un cod de bare și un număr atribuit).

Toate aceste informații, inclusiv numele și datele de contact, sunt introduse în PIR. O copie a acestui act rămâne la aeroport, iar alta este oferită persoanei a cărei valiză a fost pierdută. Recomand să faceți poze la ambele exemplare și la tichetul de îmbarcare.

Ulterior, reprezentanții aeroportului vă vor contacta ca să vă livreze valiza la adresa necesară. Această livrare trebuie să fie efectuată gratuit. Deși, de exemplu, celor din Tiraspol le-au spus că o vor livra doar până la vamă.

De obicei, bagajul pierdut este trimis cu următoarea cursă. În cazul meu, bagajul a fost în țară deja a doua zi, doar că eu nu l-am putut recupera imediat, pentru că nu eram în țară. Acum, dacă stau să mă gândesc, în caz că nu îl înveleam în peliculă, cine știe cine era să deschidă/închidă valiza mea. Deși, în cazul în care lipsesc anumite lucruri, este posibil să primești compensații. În acest caz, pentru a avea o oarecare dovadă, ar fi binevenit să faci o poză a conținutului valizei înainte de a o închide. Iar dacă depistezi abia acasă că sunt careva lucruri care lipsesc, va fi mai greu să demonstrezi că e vina companiei aeriene.

O chestie pe care eu nu o știam e că poți obține compensații pentru anumite lucruri din valiză la care nu ai acces în timp ce ea este declarată pierdută. Eu am dat absolut întâmplător peste această informație pe site-ul ClaimAir.

Iată care sunt pașii pentru a obține o compensație:

— Faci rost de formularul PIR la ghișeul Lost & Found al aeroportului, îndeplinit cu informații despre valiza ta pierdută.

— Cumperi lucrurile de primă necesitate care erau în valiză. Păstrezi cecurile. Pentru transparență, poți achita cu cardul, astfel încât să ai o dovadă de la bancă despre cumpărături. Ține minte că aceste cumpărături trebuie să fie rezonabile. Companiile aeriene pot refuza să achite cumpărături exagerate.

— Așteaptă livrarea bagajului. Ei sunt obligați să îl livreze în termen de 21 zile lucrătoare. După expirarea acestui termen, valiza se declară pierdută și în acest caz poți obține o compensație de până la 1400 euro (3300$ pentru zborurile companiilor SUA). În cazul în care valiza se găsește după acest termen, dacă ai mare mare mare noroc, atunci primești și banii și valiza.

— După ce bagajul este livrat, poți iniția cererea pentru compensarea cheltuielilor pe site-ul companiei aeriene. De obicei, este o formă de contact în secțiunea Lost Baggage de pe site. Acolo poți atașa cecurile și alte acte care confirmă că valiza a fost pierdută. Există și companii terțe care se ocupă de recuperarea compensațiilor, dar acestea percep un comision din suma recuperată. În cazul în care compania aeriană refuză cererea, e mai comod să apelezi la companii intermediare în schimbul acestui comision.

— Aștepți răspunsul de la compania aeriană și banii pe cont.

În cazul meu, pentru că nu știam și nu eram sigură că voi primi careva compensații, am cumpărat doar niște produse de machiaj și igienă. Cred că unele haine ca lenjeria tot ar putea fi compensate. Eu le-am scris celor de la Austrian Airlines conform pașilor de mai sus. Ei mi-au cerut datele bancare și mi-au confirmat că îmi vor rambursa 49 euro (sunt așa de onestă…) în termen de 3-4 săptămâni. Aștept, deci.

Da, îți ia un pic de timp să efectuezi această procedură, dar eu cred că merită. Plus, e important să ne cunoaștem drepturile în cazul în care călătorim cu avionul. Este îmbucurător faptul că există legi care responsabilizează companiile aeriene să ofere o călătorie confortabilă clienților săi.

Călătoriți cât mai mult! Iar în caz că se întâmplă careva neplăceri precum pierderea bagajului sau reținerea zborului, nu ezitați să cereți despăgubiri conform drepturilor voastre.


Link-uri utile:

Sursă foto: [x]

Prinde următoarele articole direct pe Facebook

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*